fbpx

Jajka po meksykańsku z ostrym sosem jalapeno

1024 1024 Casa del Sur

Jajka po meksykańsku z ostrym sosem jalapeno

Poznajcie huevos rancheros, czyli tradycyjne, wiejskie, meksykańskie śniadanie. Podstawą tego dania oczywiście są jajka podane w towarzystwie iście meksykańskich smakołyków. Czarna fasola, papryczki chipotle i ostry sos jalapeno nadadzą temu daniu ognia! Dziękujemy za przepis Mirabeldream

liczbę porcji: 2
czas przygotowywania: 15 minut

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

  1. Cebulę usmaż na patelni, dodaj sos pomidorowy i przesmaż go chwilę. Wrzuć pomidorki i paprykę, paprykę chipotle po chwili wrzuć fasolę.
  2. Na drugiej patelni podgrzej tortille, aż zrobią się delikatnie brązowe. Usmaż jajka sadzone.
  3. Całość wyłóż na talerz, najpierw tortille, później sos pomidorowy z fasolką i jajka. Udekoruj warzywami, awokado, serem, kolendrą, polej ostrym sosem i skrop limonką.