Odkryj wyjątkowy smak w naszym przepisie na Wrap z krewetkami i salsą z mango! Ta pyszna i szybka potrawa będzie idealnym rozwiązaniem na obiad lub lekką kolację. Dzięki połączeniu soczystych krewetek, aromatycznej salsy z mango i ostrych akcentów papryki jalapeno, każdy kęs to prawdziwa uczta dla podniebienia. Gotowi na kulinarne doznania? Za przepis dziękujemy yummy_fotografia_kulinarna.
- Czas przygotowania: 35 minut
 - Ilość porcji: 2
 
Składniki:
- 4 Wrapy pszenne 20 cm Casa de Mexico
 - Ostry sos z czerwonej papryki jalapeno Casa de Mexico
 - 1 dojrzałe mango
 - 250 gramów gotowanych krewetek
 - 1 łyżka masła
 - 1 łyżka oliwy
 - sok z 1/2 limonki
 - 100 ml jogurtu naturalnego
 - 4 łyżki majonezu light
 - świeża kolendra
 - 1 łyżeczka sezamu białego i czarnego
 - Sól
 
Przygotowanie:
- Wrapy lekko zwilż i połóż na gorącej, suchej patelni. Podpiekaj z dwóch stron, aż na powierzchni pojawią się lekko przypalone kropki.
 - Na drugiej patelni rozpuść masło i dodaj oliwę. Krewetki umyj, osusz i smaż przez 2-3 minuty z obu stron, dodaj 2 łyżki stołowe sosu jalapeno, sól i odrobinę soku z limonki, wymieszaj i duś na wolnym ogniu jeszcze przez 1 minutę.
 - Mango obierz i pokrój w kostkę. Dodaj świeżą kolendrę, sok z cytryny i wymieszaj.
 - W małej miseczce wymieszaj majonez light, jogurt i sos jalapeno. Dodaj odrobinę soli i wymieszaj.
 - Sezam podpraż na suchej patelni.
 - Na podpieczone wrapy wyłóż salsę z mango, dodaj krewetki oraz kolendrę. Całość posyp lekko podprażonym sezamem i polej sosem.
 
