fbpx

Wrap z krewetkami i salsą z mango Yummy_fotografia_kulinarna

1024 1024 Casa del Sur

Odkryj wyjątkowy smak w naszym przepisie na Wrap z krewetkami i salsą z mango! Ta pyszna i szybka potrawa będzie idealnym rozwiązaniem na obiad lub lekką kolację. Dzięki połączeniu soczystych krewetek, aromatycznej salsy z mango i ostrych akcentów papryki jalapeno, każdy kęs to prawdziwa uczta dla podniebienia. Gotowi na kulinarne doznania? Za przepis dziękujemy yummy_fotografia_kulinarna.

  • Czas przygotowania: 35 minut
  • Ilość porcji: 2

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Wrapy lekko zwilż i połóż na gorącej, suchej patelni. Podpiekaj z dwóch stron, aż na powierzchni pojawią się lekko przypalone kropki.
  2. Na drugiej patelni rozpuść masło i dodaj oliwę. Krewetki umyj, osusz i smaż przez 2-3 minuty z obu stron, dodaj 2 łyżki stołowe sosu jalapeno, sól i odrobinę soku z limonki, wymieszaj i duś na wolnym ogniu jeszcze przez 1 minutę.
  3. Mango obierz i pokrój w kostkę. Dodaj świeżą kolendrę, sok z cytryny i wymieszaj.
  4. W małej miseczce wymieszaj majonez light, jogurt i sos jalapeno. Dodaj odrobinę soli i wymieszaj.
  5. Sezam podpraż na suchej patelni.
  6. Na podpieczone wrapy wyłóż salsę z mango, dodaj krewetki oraz kolendrę. Całość posyp lekko podprażonym sezamem i polej sosem.