Soczyste mango, chrupiące warzywa i krewetki w pikantnym sosie – ten wrap zrobisz w kwadrans. Idealny na lekki i szybki obiad!
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 15
Ostrość: 1
Składniki:
- 4 Wrapy pszenne 25 cm Casa del Sur
- 2 łyżeczki Sosu chili Sambal Oelek House of Asia
- 16 krewetek 16/20 obranych i oczyszczonych
- 2 pomidory pokrojone na mniejsze kawałki
- 1 ogórek pokrojony w paski
- 1 cebula czerwona pokrojona w piórka
- 4 liście sałaty lodowej pokrojonej w paski
- 1/2 świeżego mango pokrojonego w paski
- 50 g rukoli
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki serka śmietankowego
- Szczypta soli morskiej
- Szczypta płatków chili
- Kilka gałązek kolendry drobno pokrojonej
Do podania:
Sposób przygotowania:
- Krewetki pokrój na mniejsze kawałki.
- Majonez, serek śmietankowy, sos sambal oelek i kolendrę dokładnie wymieszaj.
- Krewetki usmaż na dobrze rozgrzanej patelni przez 30 sekund, delikatnie posól i posyp płatkami chili.
- Rozłóż wrapy i posmaruj je na środku przygotowanym wcześniej sosem. Połóż warzywa, mango, a następnie usmażone krewetki. Całość zwiń jak krokieta i grilluj z każdej strony przez 3 minuty.
TIP: Wrap możesz przygotować również z mięsem lub z tofu oraz zwinąć w dowolny sposób.