fbpx

Zupa krem z dyni

1024 1024 Casa del Sur

Rozgrzewający krem z dyni z pikantnym twistem! Aromatyczna dynia, kremowe mleczko kokosowe i ogniste jalapeño tworzą połączenie, które pobudzi każdy zmysł.

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 15 minut i 35 minut pieczenia
Ostrość: 1

Składniki:

 

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa (dynię, cebulę, marchew, pietruszkę i czosnek) pokrój w kostkę, przełóż na blachę wyłożoną pergaminem, polej olejem, delikatnie posól i piecz w piekarniku w 180°C przez 35 minut.
  2. Upieczone warzywa przełóż do garnka, zalej bulionem i dodaj mleczko kokosowe. Zagotuj i zmiksuj na gładki krem. Dopraw sokiem z limonki, solą oraz pieprzem.
  3. Gorącą zupę podawaj z nachosami, papryczkami jalapeno i kilkoma kroplami sosu BBQ. Całość udekoruj świeżą kolendrą.