Wrap z kurczakiem i papryczkami jalapeno od Casa del Sur to szybki sposób na domowy street food z charakterem. Gotowy w 20 minut i pełen intensywnych smaków!
- Czas przygotowania: 20 min
- Poziom trudności: łatwy
- Ilość porcji: 4
Składniki:
- 1 opakowanie Tortilla wrap z chili Casa del Sur
- 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
- 1 łyżeczka Przyprawy kuchni chińskiej House of Asia
- 100 g Panierki panko House of Asia
- Kilka Papryczek Jalapeno zielonych Casa del Sur
- 200 g kurczaka
- ½ średniego ogórka pokrojonego w półplasty
- 4 liście sałaty lodowej lub innej
- Kilka pomidorków cherry przekrojonych na pół
- 1 cebula czerwona pokrojona w piórka
- 1 jajko
- 1 łyżka oleju najlepiej w sprayu
- 4 łyżki Sosu Sukiyaki Kanokwan
- 2 łyżki majonezu
Przygotowanie:
- Kurczaka pokrój na kawałki, dopraw sosem sojowym jasnym i przyprawą chińską. Obtocz w jajku i opanieruj w panko. Wstaw do airfrayer’a na 10 minut i 180°C. Przed włożeniem spryskaj delikatnie olejem.
- Rozłóż wrapy i posmaruj majonezem. Na środek rozłóż warzywa, papryczki jalapeno oraz pokrojonego na kawałki kurczaka. Całość polej sosem sukiyaki i zwiń wrapa. Wstaw do airfrayer’a na 5 minut 180°C.