Macie ochotę na meksykańską ucztę? Magda waffle.plantation proponuje sycący i pikantny krem z kukurydzy podany z gęstą śmietaną i nachosami.
- Liczba porcji: 4
- Czas przygotowania: 35 min
Składniki:
- 1 łyżeczka przyprawy do Taco
- 1 łyżka sosu z czerwonej papryki jalapeño
- 2 puszki kukurydzy
- 600 ml bulionu
- 3 średnie ziemniaki
- 1 łyżka oliwy
Do podania:
- Nachosy
- Śmietana
- Świeża kolendra
Przygotowanie:
- Do garnka wlej łyżkę oliwy i podgrzej. Wsyp odsączoną kukurydzę i pokrojone ziemniaki. Wymieszaj.
- Dodaj sos z czerwonej papryki jalapeño, przyprawę Taco i zalej całość bulionem. Gotuj, aż ziemniaki będą miękkie, mieszając co jakiś czas.
- Zblenduj całość do uzyskania gładkiego kremu. Przełóż do miseczek i podawaj ze śmietaną, świeżą kolendrą i nachosami.