fbpx

Meksykański krem z kukurydzy

1024 1024 Casa del Sur

Macie ochotę na meksykańską ucztę? Magda waffle.plantation proponuje sycący i pikantny krem z kukurydzy podany z gęstą śmietaną i nachosami.

  • Liczba porcji: 4
  • Czas przygotowania: 35 min

Składniki:

Do podania:

  • Nachosy
  • Śmietana
  • Świeża kolendra

Przygotowanie:

  1. Do garnka wlej łyżkę oliwy i podgrzej. Wsyp odsączoną kukurydzę i pokrojone ziemniaki. Wymieszaj.
  2. Dodaj sos z czerwonej papryki jalapeño, przyprawę Taco i zalej całość bulionem. Gotuj, aż ziemniaki będą miękkie, mieszając co jakiś czas.
  3. Zblenduj całość do uzyskania gładkiego kremu. Przełóż do miseczek i podawaj ze śmietaną, świeżą kolendrą i nachosami.