Sięgnijcie po przepis idealny do lunchboxa. Głównymi składnikami tej sałatki są: wyraziste papryczki Jalapeno, lekko pikantna salsa i przyprawa, która dodała aromatu mięsa. Za przepis dziękujemy xnati.fit.
- Czas przygotowania to 20min
- Ilość porcji: 3
Składniki:
- 2 łyżki Przyprawy do Taco Casa de Mexico
- Papryka Jalapeno zielona krojona Casa de Mexico — według uznania
- 3 łyżki Salsa verde zielona 215g Casa de Mexico
- 1 placek Tortilla Wraps Casa de Mexico
- 400 g piersi z kurczaka
- 10 g oliwy
- 1 awokado
- 1 papryka czerwona
- 1 cebula czerwona
- 1 pomidor
- 80g sera cheddar tarty (może być inny tarty ser)
- 2 sałaty rzymskie
Przygotowanie:
- Kurczaka pokrój, wrzuć do miski, wymieszaj w oliwie i przyprawie. Całość smaż na patelni.
- Wszystkie warzywa pokrój w kostkę.
- Na talerzu ułóż sałatę rzymską, pokrojona cebulkę, paprykę, pomidora i awokado. Całość posyp serem, nałóż kurczaka, dodaj papryczek jalapeno i całość polej salsą.
- Tortillę pokrój w trójkąty i podsmaż na suchej i rozgrzanej patelni. Chwile z jednej i drugiej strony (uważaj, aby nie spalić) i odstaw na chwilę do ostudzenia, żeby trójkąty zrobiły się chrupkie.
- Sałatkę podawaj z trójkątami z tortilli, smacznego!