Czegoś takiego jeszcze nie było! Tacosy z kremem i truskawkami – idealne połączenie smaków! Kremowe mascarpone, biała czekolada i soczyste truskawki zamknięte w chrupiących taco shells. Przygotuj ten prosty i efektowny deser w zaledwie 30 minut i delektuj się letnimi smakami na swoim talerzu. Za przepis dziękujemy Yummy_fotografia_kulinarna.
- Czas przygotowania: 30 min
- Ilość porcji: 6
SKŁADNIKI:
- 6 sztuk Taco Shells Casa de Mexico
- 250 ml zimnego serka mascarpone z białą czekoladą
- 250 ml zimnej śmietanki kremówki 36%
- truskawki do podania – ok. 250 gramów
- mięta do dekoracji
PRZYGOTOWANIE:
- Śmietankę i mascarpone wstaw do lodówki na godzinę. Oba produkty muszą być bardzo zimne.
- Zimną śmietankę przelej do miski i ubij prawie na sztywno. Następnie dodaj serek mascarpone i ubij na sztywno.
- Taco shells wypełnij ubitym kremem.
- Dodaj plastry truskawek i udekoruj listkami mięty.