fbpx

Taco z kurczakiem i żółtym jackfruitem

1023 1024 Casa del Sur

Mięsne taco ze słodką nutą żółtego jackfruita? Czemu nie! Dodaj do tego kilka kropel ostrego sosu z czerwonej papryki Jalapeno, kawałki kurczaka i pyszne taco gotowe.

  • 4 porcje 
  • Czas: 35 minut
  • Poziom trudności: 1
  • Poziom ostrości: 1

Składniki: 

Do podania:

  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • 1 limonka pokrojona w cząstki

Sposób przygotowania: 

  1. Dynię skrop oliwą i piecz w piekarniku przez 15-20 minut, aż będzie miękka. Następnie przełóż ją do blendera, dodaj serek, sos z jalapeno i zmiksuj na konsystencję puree.
  2. Na patelnię wlej olej i podsmaż kurczaka, dodaj pokrojoną cebulę, jackfruita i całość smaż na rumiany kolor. Pod koniec dopraw do smaku solą, pieprzem i dodaj sos do taco. Ponownie wymieszaj.
  3. Taco shells posmaruj puree z dyni, następnie wypełnij środek farszem, posyp kolendrą i skrop limonką.