fbpx

Tacosy z kurczakiem, avocado i jalapeno

1024 1024 Casa del Sur

Szybko, kolorowo, pysznie! Złocisty kurczak, świeże awokado i odrobina ostrości – idealny przepis na ekspresowy meksykański wieczór.

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 min
Ostrość: 1

Składniki:

 

Sposób przygotowania:

  1. Kurczaka pokrój w paski, zamarynuj w przyprawie z łyżką oleju i odstaw na 10–15 minut. Następnie zgrilluj na rumiany kolor.
  2. Taco shells podgrzej w piekarniku zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Każdą muszlę posmaruj salsą warzywną, włóż liść sałaty, kawałki pomidora i plastry awokado. Dodaj grillowanego kurczaka oraz papryczki jalapeno.
  4. Na wierzchu posyp świeżą kolendrą i skrop sokiem z limonki.

Tip.

Dla chrupkości możesz też posypać farsz pokruszonymi nachosami tuż przed podaniem.