fbpx

Tacosy z krewetkami i awokado

700 700 Casa del Sur

Szybkie i smaczne tacosy od jakjalubiejesc polecają się na imprezę andrzejkową lub sylwestra. Tak naprawdę każda okazja jest dobra, aby przygotować te przepyszne, chrupiące i bogate w nadzienie tacosy. Nasz ostry sos dodatkowo wzbogaci smak całej potrawy. Smacznego!

  • Czas: 20 min
  • Porcje: 4 (12 tacosów)

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Na plackach tortilli zaznacz mniejsze koła i wytnij 3 placki na każdej.
  2. Rozgnieć awokado, przypraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  3. Kapustę poszatkuj i połącz z majonezem, sokiem z 1/2 limonki i sosem z zielonej papryki.
  4. Na oliwie z oliwek podsmaż 1-2 min oczyszczone i doprawione krewetki.
  5. Placki taco podpiecz na suchej patelni.
  6. Na plackach ułóż kolejno kapustę, krewetki, pastę z awokado, krążki marynowanej cebuli. Skrop sokiem z limonki i posyp świeżymi ziołami.

TIP: Z pozostałych skrawków tortilli możesz przygotować domowe chipsy. Wystarczy, że resztki potniesz na mniejsze części i posmarujesz marynatą z oliwy, ziół i przypraw, a następnie wszystko podpieczesz w piekarniku.