Wrapy, przyprawy i nachosy Casa del Sur zamienią zwykłe składniki w gotową w kilka chwil tortillę z charakterem. Meksyk nigdy nie był tak szybki!
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 10 min
Ostrość: 2
Składniki:
- 4 Wrapy pszenne 25 cm Casa del Sur
- 2 łyżeczki Przyprawy do buritto Casa del Sur
- 50 g Sosu do taco Casa de Mexico
- kilka Papryk pepperoni zielona cała Casa del Sur
- garść ulubionych nachosów od Casa del Sur
- 3-4 łyżeczki Ostrego sosu z czerwonej paryczki jalapeno Casa del Sur
- 100 g sera cheddar tartego
- 4 plastry sera cheddar
- 400 g mielonej wołowiny
- 1 cebula drobno posiekanej
- 2-3 ząbki czosnku drobno posiekanego
- 100 g majonezu
- 2 łyżki posiekanej szczypiorku
- Mała sałata lodowa pokrojona w kostkę
- Sól, pieprz czarny do smaku
Sposób przygotowania:
- Na patelnię wlej olej, podsmaż cebulę z czosnkiem na rumiany kolor. Dodaj mięso, smaż, aż się zarumieni. Dodaj sos do taco oraz przyprawę do smaku, na koniec dodaj posiekany szczypiorek.
- W misce wymieszaj majonez z sosem jalepeno i szczypiorkiem.
- Rozłóż wrapy, natnij każdy do połowy. Na każdej ćwiartce rozłóż składniki: sałatę lodową, usmażone mięso, plaster sera, nachosy na ostatniej sos i tarty ser. Złóż w kanapkę i obsmaż na patelni.