Gdy masz ochotę na szybkie i wyraziste śniadanie – sięgnij po tortillę, salsę i papryczki z Casa del Sur. Całość gotowa w niecałe pół godziny, bez zbędnego kombinowania.
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 25 min
Ostrość: 1
Składniki:
- 2 Wrapy pszenne Casa del Sur
- 1 puszka Salsy meksykańskiej czerwonej Casa del Sur
- 8 Papryczek jalapeno zielonych krojonych Casa del Sur
- 100 g sera typu gouda w kawałku
- 100 g sera mozzarella w wiórkach
- 2 jajka
- 4 plastry szynki wieprzowej
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku i kolendry
- Sól, pieprz czarny do smaku
Sposób przygotowania:
- Otwórz salsę i delikatnie odsącz ją z nadmiaru płynu.
- Ser gouda pokrój na słupki 6 cm x 1 cm.
- Wrapy wyłóż na blacie, potem na brzegach ułóż kawałki sera, tak aby utworzyły kwadrat i każdy z brzegów zawiń do środka i zepnij wykałaczką.
- Na przygotowane wrapy wyłóż po łyżce salsy, sera mozzarella, a następnie połóż 2 plastry szynki, wbij jajko, delikatnie posól i popieprz, dodaj paprykę jalapeno i przełóż na rozgrzaną patelnię. Podlej delikatnie wodą i podgrzewaj pod przykryciem do momentu, aż białko się zetnie.
- Gotowe danie przełóż na deskę pokrój na kawałki i posyp szczypiorkiem.