Poznaj prosty i smaczny przepis od Edyta Dyduch na śniadanie w meksykańskim stylu. Wystarczy Ci kilka składników, które prawdopodobnie masz w domu i gotowe. Zwieńczeniem dania jest nasz ostry sos BBQ.
- Czas przygotowania: 15 minut
- Porcje: 2
Składniki:
- 2 Wrapy pszenny 20 cm Casa de Mexico
- puszka Czarnej fasoli Casa de Mexico
- kilka kropel Ostrego sosu BBQ z papryki Jalapeno Casa de Mexico
- pół cebuli pokrojonej w kostkę
- 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
- 2 jajka
- 1 awokado pokrojone w plasterki
- świeża kolendra, garść
- pół limonki
- oliwa do smażenia
Przygotowanie:
- Cebulę oraz czosnek podsmaż na oliwie.
- Fasolę otwórz, wylej wodę i dodaj do cebuli. Smaż aż lekko zmięknie. Dopraw solą i pieprzem. Następnie delikatnie rozgnieć ją widelcem.
- Wrapy podsmaż. Po czym usmaż jajka.
- Na talerz wyłóż podsmażonego wrapa, na to pastę z fasoli, jajko sadzone, awokado. Całość posyp świeżą kolendrą, polej sosem BBQ i podaj z ćwiartką limonki.