fbpx

Tortilla z mango i krewetkami

1024 1024 Casa del Sur

Soczyste mango, chrupiące warzywa i krewetki w pikantnym sosie – ten wrap zrobisz w kwadrans. Idealny na lekki i szybki obiad!

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 15
Ostrość: 1

Składniki:

  • 4 Wrapy pszenne 25 cm Casa del Sur
  • 2 łyżeczki Sosu chili Sambal Oelek House of Asia
  • 16 krewetek 16/20 obranych i oczyszczonych
  • 2 pomidory pokrojone na mniejsze kawałki
  • 1 ogórek pokrojony w paski
  • 1 cebula czerwona pokrojona w piórka
  • 4 liście sałaty lodowej pokrojonej w paski
  • 1/2 świeżego mango pokrojonego w paski
  • 50 g rukoli
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki serka śmietankowego
  • Szczypta soli morskiej
  • Szczypta płatków chili
  • Kilka gałązek kolendry drobno pokrojonej

Do podania:

Sposób przygotowania:

  1. Krewetki pokrój na mniejsze kawałki. 
  2. Majonez, serek śmietankowy, sos sambal oelek i kolendrę dokładnie wymieszaj.
  3. Krewetki usmaż na dobrze rozgrzanej patelni przez 30 sekund, delikatnie posól i posyp płatkami chili. 
  4. Rozłóż wrapy i posmaruj je na środku przygotowanym wcześniej sosem. Połóż warzywa, mango, a następnie usmażone krewetki. Całość zwiń jak krokieta i grilluj z każdej strony przez 3 minuty.

TIP: Wrap możesz przygotować również z mięsem lub z tofu oraz zwinąć w dowolny sposób.