Z produktami Casa del Sur pyszne tacosy gotowe są szybciej, niż myślisz. Prosto, szybko i z meksykańskim twistem!
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 25 min
Ostrość: 1
Składniki:
- 4 Wrapy pszenne 25 cm Casa de Mexico
- 2 łyżeczki Przyprawy do Taco Casa de Mexico
- 100 g Salsy warzywnej Casa de Mexico
- 1 łyżeczka Ostrego sosu BBQ z papryki Jalapeno Casa de Mexico
- 3 podudzie z kurczaka bez kości pokrojonego na kawałki
- 4 łyżki mąki kukurydzianej
- 100 g guacamole
- 100 g kalafiora podzielonego na różyczki
- 2 łyżki kolendry drobno posiekanej
- Olej do smażenia
Do podania:
- Papryka pepperoni żółta baby Casa de Mexico
- Kolendra
- Limonka
Sposób przygotowania:
- Kurczaka zamarynuj w przyprawie taco i odstaw na 10 – 15 minut. Następnie obtocz w mące kukurydzianej i usmaż na złoty kolor.
- Z tortilli wytnij 8 mniejszych kółek.
- Kalafiora zblanszuj przez około 3 minuty w osolonej wodzie, następnie wymieszaj z sosem bbq i posiekaną kolendrą. Usmaż na rumiany kolor.
- Wycięte wrapy posmaruj guacamole, salsą warzywną, dodaj kawałek kurczaka i usmażonego kalafiora. Złóż na pół tworząc tacosy, przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 10 minut.
- Gotowe tacosy posyp kolendrą. Podawaj z papryczkami pepperoni i limonką.